Hemgjorda hamburgare

4 portioner
 
600-700 g nötfärs
salt, efter smak
peppar, efter smak
2-3 msk worcestershiresås
 
♥ Lägg köttfärsen i en bunke, tillsätt salt och peppar
♥ Blanda i worestershiresåsen och arbeta ihop en smidig färs
♥ Forma till burgare med händerna 
! tänk på att pressa de hårt så de håller under stekningen
♥ Pensla burgarna med lite olja innan stekning
♥ Stek i 2-3 minuter på varje sida, de får gärna vara lite rosa inuti
 
Som tillbehör slog vi på stort och hade allt man kan tänka sig. Bacon, cheddarost, sallad, rödlök, tomat, hambugerdressing (bacon), ketchup, ädelost och saltgurka.. Kanske inte allt på en burgare dock ;) Sen latade jag till det och tog vanligt glutenfritt rostbröd som bröd. Fria har glutenfria hambugerbröd (tycker dock de är väldigt små), sen kan man förstås göra egna också :)
 
Ps. Själva burgaren är laktosfri.
Alla mina tillbehör var det inte. Beroende på hur känslig du är, byt ut till laktosfria alternativ!
 
 

Kommentera här: